
Viitorul nostru sunt copiii !
|
![]() |
KINETOTERAPIA PEDIATRICĂ Kinetoterapia pediatrică ajută la depistarea timpurie a problemelor de sănătate și utilizează o varietate de modalități. Kinetoterapeutul împreună cu medicii specialiști pun diagnosticul , tratează și gestionează planul terapeutic pentru sugari, copii și adolescenții cu o varietate de deficiențe de creștere (cifoza , scolioză, hiperlordoză, genu varum, genu valgum , tal valg), tulburări/boli congenitale de dezvoltare, neuromusculare, scheletice sau dobândite. Beneficiile kinetoterapiei la copii și adolescenți
În cazul sugarilor, copiilor și adolescenților există avantaje considerabile atunci când urmează o terapie fizică, care aduce îmbunătățiri atât fizic, dar și mental. Kinetoterapia pediatrică îi ajută pe copii să învețe să realizeze cu succes și independent abilități motorii brute și abilități de mobilitate funcțională. Pe masură ce un copil începe să dezvolte aceste abilități, creează o formă mai mare de independență ce contribuie la obținerea unui sentiment mai înalt de stimă de sine. Ce putem îmbunătăți prin kinetoterapie pediatrică ?
Gama de miscare – cat de mult se poate indoi sau indrepta o articulatie FortaEchilibru – abilitatea de a mentine echilibru (raspunsuri de inclinare si corectare) si de a se impiedica sa cada ( raspunsuri de protectie) Reflexe – raspunsuri automate observate in special la sugari (intelegere palmara, support pozitiv, reflex tonic asimetric al gatului si labirintic ) Postura – alinierea corpului in diferite pozitii Tonifierea – rezistenta naturala intr-un muschi Ce presupune kinetoterapia pediatrica ?
Activitati si exercitii de întindere și întărire pentru a creste gama și calitatea miscării unui copilStabilirea sau remodelarea modelelor de miscare pentru a urma dezvoltarea normală îmbunatatirea controlului postural Antrenament de mers Evaluarea necesitatii de echipamente adaptive si dispozitive ortopedice . Cand este necesara kinetoterapia la copii si adolescenti ?
Acestia nu îndeplinesc etapele de dezvoltare asteptate în primul an de viată Au o preferință puternică pentru a-și întoarce capul într-o anumită parte sau pentru a folosi doar o parte a corpului Se urcă în picioare sau merg într-un mod atipic/incomod au dificultati în a ține pasul cu colegii lor în timpul jocului Nu sunt capabili să îndeplinească aceleași sarcini motorii grosiere In mod frecvent se împiedică și cad în timpul mersului Se plâng de durere atunci cand îndeplinesc sarcini motorii grosiere Au fost răniți și nu pot îndeplini funcția la nivelul lor anterior “O buna conditie fizica nu se obtine visand cu ochii deschisi si nici nu se dobandeste instantaneu!” (Joseph H. Pilates) SFATUL KINETOTERAPEUTULUI ,,Dezvoltarea motrică și somato-funcțională este cea mai importantă componentă în creșterea copiilor. O dezvoltare completă și complexă ce antrenează nu doar musculatura ci și viteza de reacție , motricitatea fină are nevoie de coordonarea unui specialist pe tot parcursul dezvoltării copilului ! ” – KT. Ecaterina Tănasie |
![]() ![]() |
![]() ![]() |